Eidsverket

 

Kulturkafe 9.mars Petter Simonsen/Ensemble Giorgi

Aurskog Høland`s Petter Simonsen med sitt Ensemble Giorgi gjester Eidsverket fredag 9.mars kl 20:00 som eneste spillested i Akershus i forbindelse med sin Norgesturne i mars.

”Ensemble Giorgi” ble etablert sommeren 2005 og består i dag av sangerne Petter Simonsen, Beka Sebiskveradze og Svend Waage.

”Ensemble Giorgi” synger trestemte folkesanger fra Georgia. Dette er en eldgammel sangtradisjon som er overført muntlig fra mester til elev og fra gruppe til gruppe gjennom generasjoner. Musikken er intens i sitt uttrykk og spenner fra det maskuline og kraftfulle til det lyriske og intime.

Georgia har en gammel historie og en myteomspunnet kultur. Her troner den trestemte folkesangtradisjonen som en av de eldste og kanskje mest samlende faktorer i georgisk kulturarv. I georgisk kultur er spesielt sang, poesi, vin, den ortodokse kirke og gjestfrihet dypt forankret i den georgiske folkesjelen.

”Ensemble Giorgi” har gjennomført en rekke turneer både i Norge og Georgia. Gruppa har blant annet turnert alle ungdomsskolene i Telemark i regi av ”Rikskonsertene”, og vært gjester på NRK-produksjoner som for eksempel ”Frokost TV”, ”Midt i Musikken” og ”Jungeltelegrafen”. I Georgia har ”Ensemble Giorgi” blant annet opptrådt på riksdekkende TV, konserter og festivaler. Gruppa har dessuten opptrådt ved flere anledninger ved norsk representasjon i Georgia, som for eksempel i 2016 under markeringen av 25 år med norsk-georgisk diplomatisk forbindelse.

Sist de gjestet Eidsverket fylte de Festsalen, det gjør de nok igjen!

Pris 250,-

Forhåndskjøp på booking@eidsverket.no
Eventuelle restbilletter selges i døra.
Servering

Vi kontakter deg!